kalakazo (kalakazo) wrote,
kalakazo
kalakazo

Category:

Молитва по соглашению

Экуменист с четвертьвековым стажем,
а нынче ярый антиэкуменист протопоп Всеволод Чаплин,
он же pravoslav_pol,
призывает православной народ к соборной молитве:


"Многие православные христиане начали читать молитву по соглашению, которую привожу внизу. Читается каждый день в 22.00. Господь да услышит - особенно в связи с опасностью одобрения "экуменизма" всеправославным собором...

Боже Вечный, у Тебе же несть пременение, истину Твою непременну нам даровавый! Молим Тя, Церковь Твою во истине сохрани, да пребудет невреждена от ересей и расколов, от лжеучений пагубных и наветов диавольских, от безбожия наглаго и зловерия, от примирения ложнаго со духом пагубным века сего, наипаче же от грехов наших.
Исцели пастыри некия и люди мирския от ереси пагубныя экуменизма глаголемаго, иже речет ложно церквам быти и христианом вне ограды Церкве Православныя. Сия есть Церковь Едина, идеже Ты пребываеши, несть бо Церкве вне ограды ея, и несть тамо спасения. Вера же православная едина истинна есть, без неяже достигнути не возмогут сыны человечестии и дщери человеческия царствия Христова. Сие царствие Небесное даруй нам, Господи, по вере нашей, по делом любве, наипаче же по милости Твоей и благодати.
Вразуми иерархи и пастыри, мирских ради соблазнов от учения евангельскаго, апостольскаго и отеческаго отступающыя, со еретики молящыяся и собрания их яко равныя Церкви Твоей лестно именующыя. Даруй им покаяние искреннее и на пути правды Твоея возврати их.
Соверши, Господи, суд Твой над пастыри ложными и волки тайными, яже в ересь экуменизма глаголемаго, во грех содомский, в соблазн сребролюбия и властолюбия впадоша, и сими Церковь разделити и святость ея сквернити потщишася. Очисти, Господи, Церковь Православную от грехов сих, от соблазнов и лжеучений. Нам же даруй крепость Твою, да стоим верно во Истине Твоей, и никтоже от нас да почитает неразумно послушание архиереем и пастырем превышшим быти Тебе, Богу нашему, послушания святаго.
Утверди, Господи, соборность в Церкви Твоей, яже от человек упраздняема бывает, но Тобою воставляется. Веру праву невреждену в нас и непорочну соблюди, по велицей Твоей милости. Разори востания еретическая, тайная же и явная. Уврачуй раны Церкви Твоея. Водительствуй ею неотступно, и да будет о всех воля Твоя, ныне, и присно, и во веки веков. Аминь".
http://pravoslav-pol.livejournal.com/51929.html

P.S. "Соверши, Господи, суд Твой над пастыри ложными и волки тайными, яже в ересь экуменизма глаголемаго, во грех содомский, в соблазн сребролюбия и властолюбия впадоша, и сими Церковь разделити и святость ея сквернити потщишася. Очисти, Господи, Церковь Православную от грехов сих, от соблазнов и лжеучений".
Уж не о Его ли Святейшестве, патриарсе Кирилле и о его пристяжных,
идет в сей молитве речь?
Tags: Всеволод Чаплин, Осень патриарха
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 20 comments